Soluţii pentru acoperirea orificiilor pentru segmentul auto

Soluţii de benzi adezive pentru reducerea masei

Produsele noastre oferă soluţii pentru îndeplinirea cerinţelor legale de reducere a emisiilor

13 sept. 2016

Masa redusă este vitală pentru întrunirea cerinţelor statutare

Din anii ’90, producţia auto a trecut de la o abordare orientată spre produs la o abordare orientată spre client. Au fost integrate câteva componente auto noi, pentru a mări calitatea, confortul şi siguranţa. Însă creşterea gradului de satisfacţie a clienţilor a avut ca rezultat o creştere rapidă a masei vehiculelor. Masa medie a automobilului a crescut cu aproximativ 50 de procente.

În prezent, cerinţele statutare stricte ale Uniunii Europene pun presiune pe producătorii de echipamente originale pentru a reduce emisiile de CO₂. Sub ameninţarea unor amenzi usturătoare, producătorii trebuie să reducă emisiile de CO₂ de la 130 g/km la 95 g/km până în 2020. Noile vehicule sunt puse la o dietă severă pentru a reduce consumul de carburant. O reducere a masei de 10 kilograme este estimată a economisi 1 gram de CO₂ per kilometru. Deoarece contează fiecare gram redus, producătorii auto caută constant modalităţi noi pentru a reduce masa componentelor auto fără a sacrifica standardele de calitate actuale.

Gama noastră de produse vă ajută să vă realizaţi potenţialul de reducere maxim

Oferim un sortiment cuprinzător de produse pentru a susţine producătorii de echipamente originale şi sectorul asociat în întrunirea cerinţelor privind reducerea masei. Benzile noastre de acoperire a interstiţiilor sunt soluţii de etanşare cu masă redusă concepute pentru a înlocui dopurile convenţionale din cauciuc sau mase plastice sau plasturii de butil. Masa poate fi redusă cu până la 85% printr-o astfel de substituţie, pe baza unei acoperiri unui număr mediu de 72 de orificii de interior şi exterior per vehicul. Produsele oferă flexibilitate maximă pe suprafeţe neuniforme, rezistenţă excelentă la perforare împotriva şocurilor mecanice şi etanşare fiabilă împotriva umezelii şi prafului.

Foliile autoadezive gravate cu laser pot înlocui plăcuţele metalice tradiţionale de identificare a vehiculului. Materialul poate rezista influenţelor termice, chimice şi fizice, iar informaţiile sunt gravate permanent pe suprafaţă. În comparaţie cu plăcuţele metalice sunt posibile reduceri ale masei de până la 95 de procente.

Straturile de suport din material textil neţesut PET şi material textil sunt soluţii dovedite pentru acoperirea mănunchiurilor de cabluri din compartimentul motorului şi interiorul maşinii. Straturile noastre de suport oferă flexibilitate, rezistenţă la temperatură, protecţie împotriva abraziunii şi proprietăţi de amortizare fonică. Diametrele mănunchiurilor de cabluri cresc în dimensiune din cauza numărului în continuă creştere a componentelor electrice ale maşinii. Pentru a contracara această tendinţă şi creşterea asociată a masei, benzile noastre textile asigură componentelor reduceri ale masei de până la 10 procente în comparaţie cu elementele tradiţionale de acoperire a mănunchiurilor de cabluri, precum tubulatura spiralată. Benzile adezive cu adeziv acrilic agresiv pot fi utilizate în locul topirii la temperaturi înalte. Aceste benzi permit ataşarea în siguranţă a cablurilor şi mănunchiurilor mici de cabluri în întreaga caroserie a maşinii. Proprietăţile antiscârţâit şi antizornăit previn zgomotele nedorite pe întreaga durată de viaţă a vehiculului. Reducerile masei pot ajunge la valori cuprinse între 73 şi 87 de procente, în funcţie de soluţia de benzi adezive.

Producătorii trebuie să înlocuiască materialul convenţional, precum oţelul, cu aluminiu, mase plastice avansate, fibră de sticlă sau material compozit. Deoarece numeroase materiale nu pot fi îmbinate cu ajutorul elementelor mecanice de fixare sau prin sudură, sunt utilizaţi adezivi structurali pentru îmbinarea maselor plastice sau materialelor compozite cu metalul şi pentru prevenirea coroziunii galvanice. Distribuţia sarcinii pe o zonă mai extinsă asigură o mai mare rigiditate a materialului şi rezistenţa la impact. Tehnologia de îmbinare şi înlocuirea materialelor are ca rezultat reduceri în masa componentelor de peste 50 de procente. În afară de lipirea fiabilă a diverselor materiale şi a suprafeţelor neuniforme, adezivii structurali oferă beneficii suplimentare precum anihilarea zgomotului sau scârţâitului şi protecţia împotriva coroziunii.